Pomilostili več kot 30 tisoč zapornikov

Foto: EPA
Foto: EPA
Na Kitajskem so v okviru množične amnestije, šele osme od ustanovitve sedanje države leta 1949, pomilostili 31.527 zapornikov, današnje poročanje kitajskih medijev.
Oglej si celoten članek

Amnestija je bila sicer dogovorjena že avgusta lani kot eden od ukrepov, s katerimi so na Kitajskem obeležili 70 let od konca druge svetovne vojne.

Med pomiloščenimi so večinoma zaporniki, ki so bili v času, ko so zagrešili zločin, zaradi katerega so bili obsojeni, mladoletni ter jim je bila izrečena kazen nižja od treh let zapora. Je pa med pomiloščenimi tudi nekaj nekdanjih borcev iz časov državljanske vojne na Kitajskem v 30. in 40 letih prejšnjega stoletja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.