"Ponaredil" bankovec za milijon dolarjev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Američan iz Severne Karoline je poskušal gospodinjske aparate plačati z bankovcem za nič manj kot milijon dolarjev.
Oglej si celoten članek

Michael Anthony Fuller, 53, je v trgovini Walmart kupil sesalec, mikrovalovno pečico in še nekaj izdelkov v vrednosti malo manj kot 500 ameriških dolarjev (okoli 385 evrov). Na blagajno je prišel z bankovcem za milijon dolarjev in vztrajal, da gre za pravi denar. Zaposleni v trgovini so poklicali policijo, ki je moškega aretirala.

Kot poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na zgodbo v lokalnem časopisu, je policija moškega obtožila, da se je s prevaro in uporabo ponarejenih sredstev želel okoristiti. Določili so mu varščino v višini 13.500 evrov.

Bankovec z največ ničlami, kar so jih kdaj natisnili v ZDA, je bil sicer tisti za 100 tisoč dolarjev, poročajo ameriški mediji. V rabi je bil v času gospodarske krize v 30 letih preteklega stoletja in ni bil na voljo splošni javnosti, ampak so ga uporabljali le v fiskalnih krogih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.