Ponarejen aspirin brez učinka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Francoski cariniki zasegli rekordno pošiljko ponarejenega aspirina.
Oglej si celoten članek

Francoski cariniki so 17. maja v severozahodnem pristanišču Le Havre zasegli 1,2 milijona zavojčkov ponarejenega aspirina s Kitajske, kar je največja zasežena pošiljka ponarejenih zdravil v zgodovini Francije in Evropske unije.

Zdravila so bila skrita v pošiljki čaja, ki je prispel s Kitajske. Ponarejeni aspirin je bil v glavnem sestavljen iz glukoze in ni imel nobenih zdravilnih učinkov.

Pošiljka je bila sicer namenjena španskemu podjetju s sedežem na Balearskih otokih, ponarejen aspirin pa naj bi prodajali na Iberskem polotoku, na jugu Francije in v francosko govorečih delih Afrike, je v soboto še sporočilo francosko ministrstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:58 26. Maj 2013.

    ti kitajci so od hudiča,ponaredijo vse in tudi večina prodajo,tudi v tem primeru je že en kasiral.

  • mph
    18:37 26. Maj 2013.

    Ves njihov "gospodarski" čudež temelji na takih ponarejenih aspirinih in vsem ostalem, teptanju človekovih pravic, .... če pa ne bi …

  • mia
    18:31 26. Maj 2013.

    večina robe s kitajske je "kr neki"

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.