Ponoči bo mimo nas letel Pitbul

Foto: Slooh
Foto: Slooh
Odkrili so ga šele nekaj dni nazaj, v nedeljo ponoči pa bo že švignil mimo Zemlje. Asteroid Pitbul bo mimo nas letel na le desetini razdalje med Zemljo in Mesecem.
Oglej si celoten članek

Asteroid, ki so ga prvič opazili šele 31. avgusta, po zagotovilih Nase za človeštvo ne predstavlja nobene grožnje, pa čeprav bo letel na višini "komaj" okoli 40.000 kilometrov, torej približno tam, kjer se nahajajo številni umetni sateliti.

Najbližje Zemlji bo ta vesoljska kamnita gmota s premerom okoli 26 metrov v nedeljo okoli 20. ure zjutraj po srednjeevropskem času, ko se bo nahajal nad Novo Zelandijo. V bližini Zemlje bo še tudi dan kasneje.

Znanstveniki so asteroidu z uradnim imenom 20214 RC (R-C) dali ljubkovalno ime pitbul zaradi njegove precej surove podobe. Je precej podobnih mer kot asteroid, ki je leta 2013 presenetljivo eksplodiral nad mestom Čeljabinsk v Rusiji in povzročil precej gmotne škode.

Pitbul je tudi precej dlje od svojega "kolega" 2012 DA14, ki je ta 2012 letel mimo Zemlje na "le" 27.500 kilometrih višine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:51 6. September 2014.

    Prosim za izpolnitev kratke anonimne ankete na temo varnost osebnih vozil:<br /><br />ANKETA<br /><br />https://www.1ka.si/a/43295<br /><br />Hvala in lep pozdrav

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.