Popisal bi nacije

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nemški minister. Po vzoru registra nemških islamistov bi popisal nemške neonaciste.
Oglej si celoten članek

Nemški notranji minister Hans-Peter Friedrich se je zavzel za register nemških neonacistov po vzoru registra nemških islamistov po rušenju dvojčkov v New Yorku leta 2001. Njegov predlog je povezan z razkritjem najmanj desetih umorov, ki gredo na račun nemških skrajnih desničarjev.

Po ministrovem mnenju bi moral register vsebovati podatke o “nasilnih desničarskih skrajnežih in politično motiviranih nasilnih dejanjih, za katerimi stoji skrajna desnica”.

Pravosodna ministrica Sabine Leutheusser-Schnarrenberger je do predloga skeptična: “Najprej moramo izvedeti, kateri registri obstajajo. Seveda obstajajo podatki o desničarskih nasilnežih, a imamo tudi podatke o islamskih nasilnežih in levičarskih nasilnežih.” Zavzela se je za boljšo koordinacijo in sodelovanje med deželnimi uradi za zaščito ustave.

"Storjene so bile napake"

Nemške oblasti so se zaradi umorov znašle pod hudim pritiskom javnosti, ki zahteva odgovore na vprašanji, kako je lahko skupina NSU leta nekaznovano delovala in zakaj niso že prej ničesar storili proti skrajno desničarski sceni v Nemčiji.

Na spodnjesaškem ministrstvu za notranje zadeve in uradu za zaščito ustave so včeraj priznali, da so bile pri pregonu neonacistične skupine v preteklosti storjene napake.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:42 17. November 2011.

    Grims in Jansa sta fasista in ne nacista. Kaj je slabse ne vem. Pri enem sistemu, gre za denar, pri …

  • 13:32 17. November 2011.

    Pri nas bi tudi lahko naredili popis,in na prvih mestih na listi bi bila Janša in Grims!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.