Poplave dosegle Bangkok

Foto: EPA Poplave v Bangkoku. Foto: EPA Poplave v Bangkoku. Foto: EPA Poplave v Bangkoku. Foto: EPA Poplave v Bangkoku. Foto: EPA Poplave v Bangkoku. Foto: EPA Poplave v Bangkoku. Foto: EPA Poplave v Bangkoku. Foto: EPA Poplave v Bangkoku. Foto: EPA Poplave v Bangkoku. Foto: EPA Poplave v Bangkoku.
Poplave, ki zaradi močnega monsunskega deževja že skoraj tri mesece pestijo Tajsko, so dosegle tudi središče glavnega mesta Bangkok.
Oglej si celoten članek

Nižje ležeči deli osrednjega dela mesta so danes tudi do 2,3 metra pod vodo. V mestu, kjer živi 12 milijonov ljudi, so razglasili stanje najvišje pripravljenosti.

Tajska predsednica Yingluck Shinawatra je v radijskem nagovoru državljanom ponovno zagotovila, da je Bangkok dobro zaščiten pred poplavami. "Zaščititi moramo strateška območja in srce našega gospodarstva, kot so industrijske cone, osrednji deli vsake province, tajska prestolnica ter glavno mednarodno letališče," je dejala.

Središče Bangkoka so v preteklih dneh obdali z zaščitnimi nasipi, ki jih bodo po navodilu tamkajšnjega guvernerja Sukhumphanda Paribatre povišali z 2,5 na tri metre višine. Prav tako so očistili kanale in napravili nove odtoke, da bi vodo preusmerili proti morju.

Najhujše je pričakovati v prihodnjih dneh. Vodostaj v Bangkoku naj bi največjo višino dosegel med 16. in 18. oktobrom.

Najhujše poplave v zgodovini države trenutno zajemajo tretjino tajskih provinc, predvsem na severu in v osrednjem delu države. Narasle vode so uničile domove več milijonov ljudi in terjale najmanj 297 smrtnih žrtev.

Poplave so tudi v sosednji Kambodži, kjer je po navedbah BBC News umrlo najmanj 250 ljudi. Poplavljenih je sedemnajst od 23 provinc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.