Popoln pogled za vsa stanovanja

Foto: Shin Kuo Turn to the Future Foto: Žurnal24 Turn to the Future Foto: Žurnal24 Turn to the Future
Zgradba se premika po v naprej določenem razporedu tako, da je vsako stanovanje enkrat v pritličju, drugič na vrhu stavbe.
Oglej si celoten članek

Tajvanski industrijski oblikovalec Shin Kuo je v San Franciscu predstavil projekt stanovanjske stavbe z naslovom Turn to the Future, katerega posebnost je, da se stanovanja ves čas premikajo in menjujejo položaj. Premikanje poteka po točno določenem redu, tako da vsako stanovanje enkrat leži v pritličju, drugič v najvišjem nadstropju.

Pogled na mesto v 360 stopinjah

Ne marate dvigal in hoje po stopnicah, a vam tudi ni všeč, da gledate v sosednjo stavbo? V tej stavbi imate lahko oboje - tako lep razgled, kot hiter dostop do stanovanja v pritljučju. Seveda ne vsega naenkrat.

Foto: Žurnal24 Turn to the Future Ko se stanovanja začnejo premikati, se vsako od njih avtomatsko zaklene. Prav tako se prekinejo vodovodne in električne povezave - ko pride na novo pozicijo, se avtomatično povežejo. V tem času je stanovanje brez vode in elektrike.

Enakovredna stanovanja

Kuo je takšno idejo dobil, potem ko je hotel rešiti problem, da najbogatejši stanovalci vedno zasedejo stanovanja z najboljšimi razgledi na vrhu stavbe, sam pa je želel narediti enakovredna stanovanja. "Zgradbe bodo vse višje in višje, število teh, ki bodo živeli v nižjih nastropjih in imeli zastrt pogled, pa bo večje," je povedal za Daily Mail.

Foto: Shin Kuo Turn to the Future

Kuo se trenutno pogaja z investitorji, ki bi želeli projekt spraviti v stvarnost. Načrt je narejen za stanovanjsko stavbo, ideja pa bi se lahko po Kuovih besedah uporabila tudi za hotele in druge luksuzne stavbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.