Poraženec zahteva vnovično štetje

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na predsedniški volitvah v Venezueli zmagal naslednik Huga Cháveza Nicolás Maduro. Vendar pa je šlo zelo na tesno in njegov protikandidat zahteva vnovično štetje.
Oglej si celoten članek

Foto: Reuters Capriles "Mi imamo drugačne rezultate. Gospod Maduro, če niste bili legitimni prej, ste zdaj še manj," je dejal Henrique Capriles, ki po volitvah zahteva vnovično štetje glasovnic.

Minimalna razlika

"Ta zmaga je še en poklon našemu komandantu Hugu Chávezu," pa je dejal 50-letni Nicolás Maduro pred navdušenimi privrženci v predsedniški palači Miraflores, potem ko je s tesno večino zmagal.

Volilna komisija je sporočila, da je po skoraj vseh preštetih glasovnicah Maduro prejel 50,66 odstotka glasov, njegov opozicijski tekmec pa 49,1 odstotka. Razlika znaša manj kot 300.000 glasov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.