Posadko ladje še iščejo

Foto: EPA
Foto: EPA
Iz Velike Britanije poročajo o dveh ladijskih nesrečah. Posadko tovorne ladje, ki se je prevrnila ob obali Škotske, še iščejo.
Oglej si celoten članek

Na krovu tovorne ladje, ki je prevažala cement, naj bi bilo osem članov posadke. Prevrnjeni trup ladje je v soboto popoldne opazil trajekt, ki je plul tam mimo. Iskalno akcijo so včeraj zvečer prekinili zaradi teme.

83 metrov dolga ladja je od severne obale Škotske plula proti pristanišču Runcorn v Cheshiru. Nazadnje so jo videli ob 13. uri po lokalnem času v petek. V naslednjih 24 urah z ladje niso dobili nobenega klica na pomoč, poroča BBC.

Na ladji naj bi bilo sedem Poljakov in Filipinec, so sporočili iz nemškega podjetja, ki upravlja z ladjo. "Z ladje ni bil poslan noben klic na pomoč. Na območju je bilo slabo vreme in takšni pogoji, z močnimi vetrovi, še vedno vztrajajo na območju," so sporočili Nemci. 

Reševalci upajo, da se je posadki uspelo vkrcati na rešilne čolne, saj se bojijo, da so v nasprotnem primeru možnosti za njihovo preživetje nične. Iščejo jih s štirimi čolni in dvema helikopterjema. 

Nasedli ob obali otoka Isle of Wight

Ob obali otoka Isle of Wight je nasedla ladja, ki je prevažala avtomobile in je bila namenjena v Nemčijo. Na krovu je bilo 25 članov posadke, ki so jih z ladje že rešili. Enega člana posadke so zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico. 

V teku  je ocenjevanje škode in preverjanje stabilnosti ladje. Voda ne vdira v ladjo, tako da še niso izgubili upanja, da bi ladjo lahko spet splavili.

Fred Battison, ki živi na otoku, je za BBC opisal reševalno akcijo. "Ne pričakuješ, da boš videl ladjo zasidrano pod kotom 45 stopinj. Pogosto vidimo tako velike ladje, ko plujejo mimo, a da ena tukaj stoji v takšnem položaju, je nenavadno. Leži na peščenem bregu, ki se s plimo premika, na kar so ladje opozorjene. Ne vem, kaj se je zgodilo, a upam, d ani bil nihče poškodovan." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.