Pošastna riba plava v jezerih Central parka

Foto: PrtScr You tube
Foto: PrtScr You tube
Newyorški oddelek za zasčito okolja je v Central parku postavil table, skaterimi opozarjajo, da se je v jezerih pojavil strašna riba po imenu Frankenfish.
Oglej si celoten članek

Ima dolgo, kači podobno telo in pošastno velike zobe. Prehranjuje se z žabami in sladkovodnimi raki, ter ostalimi ribami. Za razliko od ostalih rib, se lahko plazi tudi po kopnem in lahko štiri dni preživi brez vode.

 

Biva v sladkih vodah v Aziji, v teh dneh pa so jo zasledili tudi v ribnikih newyorškega Central parka. Oddelek za varstvo okolje je postavil table s katerimi prebivalce opozarjajo, da ribe predstavljajo veliko nevarnost za ekosistem jezera, piše New York magazine.

"Če jo ulovite, je ne spustite nazaj v vodo. Ubijte jo in zamrznite, ter nam javite," piše na eni izmed tabel ob jezeru v Central parku.

 

Podoben dogodek se je zgodil že v ZDA leta 2002. Takrat so jezero zastrupili, ker so ribo želeli iztrebiti, v akcijo pa so vključili celo ostrostrelce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.