Posebne zapestnice za problematične otroke

Foto: Žurnal24 Na Danskem večina zagovarja ostre kazni za mlade prestopnike.
Danska vlada načrtuje uvedbo elektronskih zapestnic za problematične otroke, s katerimi naj bi zmanjšali kriminaliteto med mladimi.
Oglej si celoten članek

Če bo predlog sprejet, bodo zapestnice nosili posebej problematični otroci, starejši od 12 let. Tovrstnega ukrepa se je spomnil pravosodni minister Brian Mikkelsen, ki meni, da bodo tako v državi zmanjšali kriminaliteto.

Poleg zapestnic tudi strogo omejen izhod
Elektronske zapestnice bodo mladi nosili na nogi, opremljene pa bodo s satelitskim sistemom. Po predvidevanjih jih bodo morali nositi učenci s hudimi vedenjskimi motnjami ali s kartoteko hujših prekrškov. Hkrati z zapestnico bodo vezani tudi na strogo omejen izhod.

Z vsemi močmi proti mladim prestopnikom
Mnogim se ta ukrep zdi nenavaden, Danci pa tovrstne ukrepe večinoma podpirajo. Po neki raziskavi več kot 60 odstotkov Dancev zagovarja ostrejše kazni za uporniške mladostnike. Tudi vlada se intenzivno bori proti naraščajočemu kriminalu med mladimi in bo za to v prihodnjih letih namenila nekaj več kot 20 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.