Posilili švicarsko turistko

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Indijo je pretresel nov primer skupinskega posilstva. Tokrat je žrtev švicarska turistka, ki jo je spolno zlorabila skupina osem do desetih moških.
Oglej si celoten članek

Švicarka je po poročanju tujih medijev stara 39 let, identiteta moških pa še ni znana. Indijska policija je v zvezi z napadom pridržala prek dvajset moških.

Napad se je po navedbah indijskih medijev zgodil v četrtek okoli 21. ure zvečer. Švicarska turista, poleg posiljene še njen mož, sta se s kolesom peljala iz Orchhe v 250 km oddaljeno Agro, da bi si ogledala mogočni Taj Mahal. Med potjo sta se ustavila v vasici Datia, kjer sta želela prenočiti v kampu.

Moža prisilili, da je gledal

Pred posilstvom so moški onesposobili njenega soproga. Nekateri mediji poročajo, da naj bi ga zvezali in prisilili, da je nemočno gledal, kako se izživljajo nad njegovo ženo.

Žrtev so sprejeli v bolnišnico v mestu Gwalior. Bila naj bi pri zavesti in naj bi že govorila z oblastmi.

Napadalci naj bi par tudi okradli. Odtujili naj bi mu okoli deset tisoč rupljev (nekaj manj kot 200 ameriških dolarjev) ter prenosni računalnik.

Ne gre za osamljen primer

Incident se je zgodili tri mesece po grozljivem posilstvu 23-letne študentke na avtobusu v indijski prestolnici New Delhi, ki nasilnega napada ni preživela. Posilstvo je sprožilo val protestov v Indiji, na katerih so zahtevali ostrejše kazni zaradi nasilja nad ženskami.

V ponedeljek so enega od osumljencev našli mrtvega v zaporu. Policija pravi, da se je Ram Singh storil samonmor, njegova družina pa je prepričana, da je bil umorjen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.