Poškodovani trije policisti in en protestnik

Foto: Reuters Brazilija, protest, tekma Foto: Reuters Brazilija, protest, tekma Foto: Reuters Brazilija, protest, tekma
Po polfinalni tekmi v Braziliji spopad policije in nasilnih protestnikov.
Oglej si celoten članek

Pred četrtkovo polfinalno tekmo nogometnega pokala konfederacij med Španijo in Italijo je v brazilskem mestu Fortaleza prišlo do spopada med policisti in manjšo skupino protestnikov. Pri tem so bili poškodovani trije policisti in en protestnik, policija pa je aretirala 72 ljudi.

Pred stadionom Castelao v Fortalezi, kjer je reprezentanca Španija po streljanju enajstmetrovk ugnala Italijo, se je na sicer mirnem protestu zbralo okrog 5000 mladih. Policija se je spopadla z manjšo skupino nasilnih protestnikov, ki so metali kamne, odstranjevali kovinske ograje okoli stadiona in zažigali gume.

Že dlje časa nemirno na brazilskih ulicah

Protestniki na ulicah brazilskih mest že več kot dva tedna zahtevajo boljše javne storitve in strožje kazni za skorumpirane politike. Kritični so tudi do velike porabe za nogometno svetovno prvenstvo prihodnje leto ter olimpijske igre leta 2016.

V prestolnici Brasilia se je brazilska predsednica Dilma Rousseff, ki je protestnikom obljubila reforme, v četrtek sestala z voditelji strank vladajoče koalicije, ki so podprli njen predlog za nezavezujoč referendum o političnih reformah, s katerimi bi spremenili obstoječa pravila glede financiranja volilnih kampanj in volilni sistem.

"Rekel bi, da je srečanje ustvarilo močno zbližanje in solidarnost glede agende, dogovorov in ciljev," je po sestanku s predsednico dejal minister za izobraževanje Aloizio Mercadante, hkrati pa dodal, da bo zadnjo besedo o referendumu imel kongres. Rousseffova naj bi se danes sestala še z opozicijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.