Poskušal ubiti druge, da bi pomagal svojim

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nemško tožilstvo preiskuje 27 zdravnikov, ki naj bi manipulirali podatke pacientov.
Oglej si celoten članek

V Nemčiji afera z organi za transplantacije dobiva nove razsežnosti. Po škandalu v transplantacijskem centru univerzitetne klinike v Leipzigu, kjer naj bi zdravniki več deset pacientom, ki so čakali na presaditev jeter, omogočili, da so preskočili čakalno vrsto, policija sedaj preiskuje tudi več zdravnikov univerzitetne klinike v Göttingenu.

Že sredi lanskega leta se je začela preiskava proti kirurgu Aimanu O., sedaj pa so jo razširili še na 26 zdravnikov, ki jih sumijo sodelovanja pri manipulaciji s podatki pacientov.  Kot pravijo preiskovalci, je Aiman O. z manipulacijo podatkov pomagal svojim pacientom, drugim pa škodil. Omenjeni zdravnik naj bi organe dobavljal bogatim pacientom v tujini. Nepravilnosti pri njegovem delu so sicer opazili že leta 2006, ko je delal v kliniki v Regensburgu. Takrat so jetra za nemškega pacienta pristala v Jordaniji.

Aiman O. je oddelek za transplantacijsko kirurgijo vodil do konca leta 2011. V obtožnici piše, da je v devetih primerih "poskušal nekoga ubiti", v dveh primerih je "človeka fizično zlorabljal in škodil njegovemu zdravju", eden pacient pa je zaradi neprijavljene presaditve umrl. "Moj klient je poskuša rešiti življenja,“ ga zagovarja odvetnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.