Posledica ERC lahko preložitev vstopa v EU

Foto: Žurnal24 Swoboda vztraja, da mediacija ni pravi način reševanja spora.
Hrvaška bo morala nekaj tudi žrtvovati, zato ne bi smela uveljaviti svoje zaščitne ekološko-ribolovne cone tudi za članice Evropske unije.
Oglej si celoten članek

Poročevalec Evropskega parlamenta za Hrvaško Hannes Swoboda je izjavil, da Hrvaška ne bi smela  uveljaviti svoje zaščitne ekološko-ribolovne cone, dokler ne konča pogajanj z Brusljem. V nasprotnem primeru bi lahko prišlo do preložitve njenega vstopa v Unijo, je še dodal. "Nekaj je treba tudi žrtvovati," je dejal Swoboda. "Dovolite mi, da sem zelo odkrit. Če bi uveljavitev ERC preprečila Hrvaški, da kmalu postane članica EU, bi bila to napaka," je dejal.

Nekdanji avstrijski socialdemokratski evropski poslanec je spomnil, da so predpisi EU nad predpisi držav članic in dodal, da EU sprejema članice, ki imajo urejene odnose s sosedi. Swoboda je o ERC govoril v razpravi po današnjem predavanju o hrvaški poti v EU, ki ga je imel za študente in profesorje na zasebni strokovni višji šoli VERN.

Swoboda je tudi dejal, da mora imeti Hrvaška učinkovit sistem, ki bo pokazal, da lahko uspešno rešuje probleme v državi. Sistem mora biti učinkovit ne glede na to, ali gre za boj proti korupciji ali za reformo pravosodja in javne uprave. "Problem je v uveljavljanju reform v državi, ne v visokih predstavnikih Hrvaške," je dejal avstrijski diplomat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.