Poslednji obroki obsojenih na smrt

Foto: Facebook Leo Jones Foto: Amnesty International Puerto Rico Amnesty International poslednja kosila Foto: Facebook David Spence Foto: Amnesty International Puerto Rico Amnesty International poslednja kosila Foto: Facebook Claude Jones Foto: Amnesty International Puerto Rico Amnesty International poslednja kosila Foto: Facebook Ruben Cantu Foto: Amnesty International Puerto Rico Amnesty International poslednja kosila
Claude Jones, Leo Jones in David Spence so bili zaradi umorov obsojeni na smrtno kazen. Kasneje se je izkazalo, da so bili nedolžni. Amnesty International je objavil fotografije njihovih poslednjih obrokov.
Oglej si celoten članek

Amnesty International je objavil fotografije poslednjih obrokov ameriških zapornikov, ki so bili obsojeni na smrt in kasneje spoznani za nedolžne.

Clauda Jonesa so usmrtili leta 2000, ker naj bi v Teksasu oropal trgovino in umoril moškega. Leta 2010 je analiza DNK pokazala, da ni bil kriv. Pred usmrtitvijo je dejal, da ni storil očitanega dejanja, ter poudaril, da upa, da bo njegova smrt razsvetlila ozadje dogodka.

Leo Jones je bil obtožen umora policista na Floridi leta 1981. Usmrtili so ga leta 1988. Na sojenju je dejal, da je bil k priznanju prisiljen. Usmrtili so ga na električnem stolu. Leta 1993 so dokazali, da je bil nedolžen.

Davida Spencea so usmrtili leta 1997, ker naj bi ubil dve najstnici. Vse do svoje smrti je trdil, da je nedolžen. Leta 2000 so to tudi dokazali.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:14 15. Februar 2013.

    Ce nam bo JJ in njegovi cerkvena druscina s pomanjkanjem sprednjega dela mozganov se dolgo vladala (kar nam skoraj zagotovo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.