Ko boste videli, kaj nastane v postlani postelji, je ne boste več postiljali

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nasvet za vse, ki posteljo urejate navsezgodaj. Znanstveniki pravijo, da takšno početje ni zdravo.
Oglej si celoten članek

Vsaj enega napotka, ki vam ga je dala mama, ni treba upoštevati. Strokovnjaki namreč poudarjajo, da je postlana postelja idealno gojišče za pršice.

V povprečju jih v vsaki postelji živi kar 1,5 milijona, hranijo s posušeno in odpadlo kožo.

V eni od študij znanstveniki pišejo, da je posteljo najbolje pustiti odkrito. "Kvečjemu lahko posteljo uredite proti večeru," poroča BBC.

Raziskovalec Stephen Pretlove je še povedal: "Vemo, da lahko pršice preživijo le, če imajo dostop do vode iz ozračja. To, da pustimo posteljo razmetano, pomaga, da se rjuhe in vzmetnica hitreje posušijo, pršice pa bodo dehidrirale in pomrle."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:07 14. September 2015.

    Za vodno posteljo to ne velja. Ker so ogrevane, v njih nikoli ni dovolj vlage za razvoj pršic.

  • 19:50 14. September 2015.

    Jaz je nikoli

  • Če nimaš alergij pršice niso problem. Na koži človeka sobiva na milijarde bakterij pa nam ni hudga.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.