Postopoma do kamenjanja do smrti

Foto: EPA
Foto: EPA
V Bruneju bodo s četrtkom uvedli šeriatsko pravo. Nemuslimansko prebivalstvo je zaskrbljeno.
Oglej si celoten članek

Brunejski sultan Hasanal Bolkija je sporočil, da bodo kazni po šeriatskem pravu začeli uvajati postopoma, na koncu pa bodo obsegale tudi udarce s palico, pohabljanje in kamenjanje do smrti.

Muslimanska večina v državi uvedbo šeriatskega prava previdno podpira, nemuslimansko prebivalstvo pa je zaskrbljeno. Nekaj je bilo tudi kritik v medijih, a jih je sultan kmalu utišal. Kritični so tudi predstavniki Združenih narodov za človekove pravice.

"Teorija pravi, da je Alahovo pravo kruto in nepravično, a je Alah sam poudaril, da je pravično," se je na kritike odzval sultan. Uvedba šeriatskega prava je bila sprva predvidena za 22. april, a so jo nato oblasti brez pojasnil preložile na 1. maj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:25 30. April 2014.

    Psihopati - cerkev na celu drzave. Isto kot Evropa 500 let nazaj. Zganje, pohabljanje ljudi. Ker pac tako pise v …

  • 12:16 30. April 2014.

    Haha...če to uvedejo pri nas bo zmajkalo kamenja v vseh šoder jamah.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.