Potnika onesposobila napadalca

Foto: Žurnal24 Vzrok za dejanje še ni znan. Napadalec naj bi imel duševne težave. (Foto: Reuter
Potniki na letalu Turkish Airlines, ki je pristajalo na letališču v Istanbulu, so onesposobili moškega, ki naj bi imel bombo.
Oglej si celoten članek

Moški, šlo naj bi za 40-letnega Cumo Yasarja, se je med pristajanjem na letališču v Istanbulu zamaskiran približal pilotski kabini. Grozil je, da bo aktiviral bombo, ki naj bi jo držal v roki, če pilot ne bo obrnil letala nazaj proti Oslu. Pilot je o dogajanju na letalu obvestil letališke organe, ki so po pristanku poskrbeli za hitro evakuacijo potnikov z letala.

Dva potnika, Firat Faysal Ali in Dag Gjerstad, sta ga onesposobila in pridržala, dokler ga ni prevzela letališka policija. Eden od potnikov je ob prihodu policije na letalo sedel na moškem. Po pregledu so ugotovili, da moški pri sebi ni imel eksploziva. Izkazalo se je, da gre za moškega, ki trpi zaradi duševne bolezni.

"Sedela sem v sprednjem delu letala. Približno 30 minut pred pristankom sem slišala glasove iz zadnjega dela letala,“ je dejala ena od 59 potnikov na letalu. "Videla sem pretep med potniki in moškim, ki je nosil masko in napravo, ki je bila podobna radiu." Moški naj bi govoril turško. Osebje je potnike preselilo v sprednji del letala, napadalca pa so zadržali v zadnjem delu. V incidentu ni bil nihče ranjen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.