Potnike katapultiralo

Foto: Reuters Nesreča trajekta Foto: Reuters Nesreča trajekta Foto: Reuters Nesreča trajekta Foto: Reuters Nesreča trajekta Foto: Reuters Nesreča trajekta
Nesreča trajekta v New Yorku. Poškodovanih najmanj 50 oseb.
Oglej si celoten članek

Med vplutjem v pristanišče v spodnjem Manhattnu je trčil trajekt. Na njem je bilo okoli 300 potnikov, saj se je nesreča zgodila v jutranji konici okoli 8.45 po lokalnem času. Poškodovalo se je okoli 57 oseb, dva med njimi huje.

"Prišlo je do hitrega udarca, zaradi česar je ljudi vrglo ob zidove in sprednje sedeže," je pojasnil James Baker, predsednik družbe Sea Streak, ki je lastnica trajekta, v katerem zdaj zeva velika luknja.

Najhuje za tiste, ki so bili na stopnišču

Potniki so za Sky News povedali, da so ljudje padali eni na druge, bili so histerični, številni so jokali. "Na desetine potnikov je dobesedno katapultiralo iz njihovih sedežev. Nekateri so se ravno v času trka spuščali po stopnicah. Poleteli so in se udarili ob stebre in zidove," je dejal potnik Richard Correra. Po poročanju AP so najhujše poškodbe utrpeli ravno tisti potniki, ki so se nahajali na stopnišču.

Trajekt so sicer nameravali "upokojiti" čez nekaj mesecev. V New Yorku nesrečo trajektov zabeležijo vsakih nekaj leta. Huda nesreča se je zgodila leta 2003, ko je ob trčenju trajekta v pomol na Staten Islandu umrlo 11 oseb. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.