Potniki porivali zamrznjeno letalo

Ne, ne gre za "jugota" med letali, krive so bile izjemno nizke temperature.
Oglej si celoten članek

Potniki so že sedeli na sedežih, ko so jih obvestili, da imajo težave z letalo. Da bi se vseeno lahko odpravili na pot, so stvari vzeli v svoje roke in porinili letalo. V ruskem mestu Igarka je pritisnil mraz. Živo srebro je padlo na – 52 stopinj Cezija. 

Potniki, predvsem delavci, so se zbali, da ne bodo mogli odleteti proti domu, povsem je zamrznil zavorni sistem, ki je bil v parkirni poziciji. Podvig so uspešno opravili, letalo je naposled vzletelo in pristalo v mestu Krasnojarsk.

Ne poskušajte tega doma!

Potniki so se sami odločili poriniti letalo, kar sicer ni dovoljeno, saj lahko pride do poškodbe letala. Oblasti zdaj preverjajo, ali so letališče, prevoznik Katekavia, posadka in potniki kršili kakšna varnostna pravila. 

V sibirskem mestu Igarka izjemno nizke temperature niso nobena posebnost, vseeno pa se najnižje temperature gibljejo okoli – 30 stopinj Celzija, tako da je tudi za njihove razmere trenutno zelo mrzlo.

Akcijo porivanja letala pa si lahko ogledate v zgornjem posnetku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:01 27. November 2014.

    Če bi mu zmrznile zavore, ga potniki ne bi mogli kar tako porivati...

  • 18:58 26. November 2014.

    Kako lahko trosite takšne neumnosti . Tlele ni nobenemu zmrznilo nič , še najmanj zavore , kajti potniki so porivali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.