Potniki v solzah klicali domače

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Drama na letališču Charles de Gaulle v Parizu. Potniki so se v strahu za svoja življenja poslavljali od domačih.
Oglej si celoten članek

Na letalu, ki bi moralo iz Pariza poleteti proti Bilbau, je tik pred vzletom zavladala panika. Kabinsko osebje ni našlo potnika arabskih korenin, ki naj bi se prijavil na let, medtem ko je bila ženska, ki naj bi potovala z njim, na letalu. Poleg tega so opazili sumljivo torbo brez lastnika. 

Španski časnik El Correo navaja, da naj bi bilo na letalu okoli 100 potnikov, ki so bili zaradi dogajanja iz sebe. Številni so v joku klicali svoje domače in se od njih poslavljali, saj so bili prepričani, da so na delu teroristi. "Grozno je bilo. Ljudje so klicali domov in povedali, da se dogaja nekaj zelo dramatičnega in da ne vedo, kaj se bo zgodilo," je eden od potnikov povedal za omenjeni časnik. 

Na letalu so morali čakati več kot tri ure, medtem ko ga je policija preiskala. Zaslišali so tudi žensko potnico, ki pa jim ni bila v veliko pomoč, saj ni znala govoriti ne špansko ne francosko. Nakazala pa je, da torba ni njena in da ne pozna moškega, ki so ga pogrešali. 

Potnike so po treh urah premestili v pariške hotele, kjer so prenočili. Zjutraj pa so vendarle poleteli proti Bilbau. 

Varnostni organi naj bi pridržali in zaslišali osumljenca, kar pa še ni bilo uradno potrjeno. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.