Potniku z zastojem srca ponudili sendvič in pijačo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri Ryanairu, nizkocenovnem letalskem prevozniku, so si privoščili res neverjeten spodrsljaj, saj so moškemu, ki je med letom doživel srčni zastoj, ponudili sendvič in pijačo, nakar so zahtevali še plačilo.
Oglej si celoten članek

Triinšestdesetletnemu Per-Eriku Jonssonu je med letom iz Anglije na Švedsko zastalo srce, takoj zatem pa je padel v nezavest. Njegova pastorka Billie Appleton, sicer medicinska sestra, se je obupno trudila, da bi ga obudila, Jonssonova žena pa je medtem o dogodku obvestila člane posadke.

Namesto prve pomoči sendvič in pijačo

Posadka, ki je mislila, da ima možakar le prenizek pritisk, mu je prinesla sendvič in brezalkoholno pijačo, poskrbeli pa so tudi, da je Jonsson zanju plačal.

"Ko sem ga tresla, ni bilo nobenega odziva, a ko sem ga udarila po prsih, je znova začel dihati," je povedala njegova pastorka.

Po pristanku še en šok: kje je reševalni avto?

Družina je doživela še en šok ob pristanku na Švedskem, saj jih na letališču ni pričakal niti reševalni avto.

Appletonova se je takoj pritožila vodstvu družbe in poudarila, da se je osebje na letalu prepočasi odzvalo in da je bilo njihovo ravnanje skrajno neprimerno.

Tiskovni predstavnik Ryanaira Stephen McNamara je ob tem dejal, da ima osebje v takšnih primerih navodila za preusmeritev leta do najbližjega letališča ali pa da na letališču v pripravljenosti čaka reševalno vozilo. "Vendar je potnikova spremljevalka, ki se je predstavila kot medicinska sestra, pomoč odklonila," je dodal Mcnamara.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.