Potniško letalo nazaj pospremila ameriška lovca

Letalo, ki je bilo na poti iz Toronta v Panamo, se je moralo zaradi grožnje z bombo vrniti nazaj na letališče.
Oglej si celoten članek

Letalo, na katerem je bilo 181 potnikov in šest članov posadke, se je v Toronto vrnilo po približno 45 minutah leta. Na poti nazaj sta letalo pospremila dva ameriška lovca F-16.

Po pristanku so v letalo vdrli pripadniki specialnih enot in nepridiprava, ki je zagrozil z bombo, aretirali. Gre za 25-letnega Kanadčana, ki so ga obtožili ogrožanja varnosti v letalskem prometu.

"Razložil je, da so cigarete v Kanadi zelo drage in da sovraži Kanado. Nato je izustil, da želi zbombardirati Kanado,“ je povedala očividka.

Oče 25-letnika je pozneje razložil, da ima njegov sin duševne težave. "Žal mi je. Za incident pa ne krivim sina, ampak policijo in zdravstveni sistem. Policijo smo v zadnjih treh letih na pomoč poklicali več kot 23-krat, a nam niso pomagali,“ je povedal.

Eden od potnikov je posnel, kaj se je po prihodu specialne enote dogajalo na letalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.