Potonila gumijasta čolna, več kot 200 mrtvih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pred libijsko obalo naj bi utonilo več kot 200 beguncev.
Oglej si celoten članek

Visoki komisariat ZN za begunce (UNHCR) je v četrtek pozno zvečer sporočil, da se bojijo, da je v morju pred libijsko obalo utonilo do 250 beguncev. Pred tem sta dve nevladni organizaciji za pomoč migrantom sporočili, da sta pred libijsko obalo potonila dva gumijasta čolna. V vsakem naj bi bilo po 120 ljudi.

Predstavnica organizacije Pro Activa Open Arms je sporočila, da so v morju našli pet trupel. Žrtve so bile stare od 16 do 25 let. Možnosti, da bi našli še kakšne preživele, ni veliko, je povedal predstavnik organizacije Jugend Rettet.

Letos je v Italijo preko Sredozemskega morja prispelo že okoli 20.000 migrantov. Na nevarni poti jih je okoli 520 umrlo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:12 25. Marec 2017.

    Močno se je povečalo raftanje iz Libije v Italijo,ampak niso kos tem pastem morja in "brzic".

  • 14:22 24. Marec 2017.

    folka je neomejeno in še kar se množijo, pa vsi imeli bi standard življenja, da se mu sploh reče, globalizacija …

  • 12:46 24. Marec 2017.

    Take čolne rabimo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.