Potonila ladja z migranti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ob obali Indonezije je včeraj potonila močno prenapolnjena ladja. Rešili že 33 ljudi.
Oglej si celoten članek

Na njej je bilo 250 migrantov iz Afganistana, Iraka in Irana, namenjenih v Avstralijo. Iz vode so rešili že 33 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ladja z migranti, ki so nameravali v Avstraliji zaprositi za azil, je plula po že ustaljeni poti od indonezijskega otoka Java proti odročnemu avstralskemu Božičnemu otoku. Potonila je dobrih 70 kilometrov od vzhodne obale Jave, kakih 640 kilometrov jugovzhodno od Džakarte. Preživeli so bili v vodi kar šest ur, preden so do njih prišli reševalci.

Ladja je sicer namenjena prevozu sto potnikov, tako da je bila v času nesreče močno preobremenjena. Tudi reševalnih čolnov je imela veliko premalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.