Potopila se je ladja, na kateri je bilo 14.600 ovac

Foto: Epa
Foto: Epa
Posadko so rešili, prav tako 32 ovac.
Oglej si celoten članek

V nedeljo se je v bližini romunske obale na Črnem morju potopila tovorna ladja, ki je prevažala 14.600 ovac.

Ladja The Queen Hind, ki je bila namenjena v Savdsko Arabijo, se je potopila iz sedaj še neznanih razlogov, kmalu po tem, ko je zapustila pristanišče v Romuniji.

Posadko, v kateri je bilo 20 Sircev in en Libanonec, so rešili takoj. Prav tako 32 ovac, ki so plavale v bližini ladje, večina pa naj bi jih utonila. 

"Majhno število ovac smo rešili," je za BBC povedala tiskovna predstavnica reševalcev Ana-Maria Stoica. "Plavale so v bližini ladje."

Reševalno akcijo so ponoči prekinili in z njo nadaljevali v ponedeljek. 

Zakaj je do nesreče prišlo, še ni znano. Gabriel Paun iz nevladne organizacije Animal International trdi, da je bila ladja prekomerno natovornjena. Dejal je tudi, da je imela ladja Queen Hind lani decembra težave z motorjem. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.