Potrdili identiteto kosti dedičev ruskega carja

Foto: Žurnal24 Posmrtne ostanke zadnjega carja so odkrili že leta 1991.
Testi DNK so pokazali, da kosti, ki so jih lani našli v gorovju Ural, pripadajo otrokoma zadnjega ruskega carja Nikolaja II., Alekseju in Mariji.
Oglej si celoten članek

Teste DNK so opravili v ameriških laboratorijih.

Raziskovalci so kosti odkrili lani v bližini palače, kjer so boljševiki leta 1918 umorili Nikolaja Romanova, njegovo družino in nekaj njegovih služabnikov. Posmrtne ostanke zadnjega carja, cesarice Aleksandre in treh njunih hčera so odkrili že leta 1991 in prav tako z analizo DNK potrdili njihovo identiteto. Manjkale so le kosti Nikolajevega naslednika Alekseja in hčere Marije, ki so jih našli šele lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.