Potres prestrašil Britance

Foto: Žurnal24
Minulo noč je Veliko Britanijo doletel najmočnejši potres v zadnjih 25 letih. Precej je prestrašil ljudi, sicer pa povzročil le nekaj materialne škode.
Oglej si celoten članek

Ob 1.56 po srednjeevropskem času so se od mesta Newcastle na severu Anglije pa vse do Londona tresla tla. Britanska seizmološka agencija je magnitudo oziroma moč potresa ocenila na 5,3 po evropski potresni lestvici.

Strah in gmotna škoda
Potres z epicentrom 200 kilometrov severno od Londona je številne državljane prebudil iz spanja. Zaradi tresenja tal je marsikateri izmed njih iz strahu poklical na policijo ali javni medij. Ljudje so se pritoževali, da se je denimo tresla hiša, se sprožil alarm, premikalo pohištvo in podobno. Bev Finnegan iz mesteca Market Rasen v neposredni bližini epicentra: "Zelo me je bilo strah. Potres je sproščal grozljiv, globoko doneč zvok." Potres je predvsem na starejših objektih povzročil večinoma lažjo materialno škodo, o ranjenih ali mrtvih ni poročil, razen o nekem starejšem moškem, ki mu je odpadli del kamina zlomil roko.

Britanska potresna agencija je v zvezi s potresom že pomirila javnost. Sporočila je, da je potres takšne jakosti povsem običajen pojav na vsakih deset do dvajset let.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.