Potres v Iranu: 180 mrtvih

Foto: EPA Potres v Iranu Foto: EPA Potres v Iranu Foto: EPA Potres v Iranu
Na območju mesta Tabriz na severozahodu Irana so se danes dvakrat zatresla tla. Umrlo naj bi vsaj 180 ljudi.
Oglej si celoten članek

Najprej je območje stresel potres z magnitudo 6,2, ki mu je 11 minut kasneje sledil še popotresni sunek z magnitudo 6,0. Umrlo naj bi vsaj 180 ljudi, ranjenih pa je okoli 1.300.

Središče potresa je bilo kakih 60 kilometrov severovzhodno od Tabriza, mesta z 1,5 milijona prebivalci. Iranski mediji so poročali, da je med prebivalci območja ob tresenju tal zavladala panika, zato so številni zaradi varnosti zapustili domove in zbežali na ulice. Ranjene so prepeljali v bolnišnice v največji mesti na območju, Tabriz in Ardebil.

Iran je v preteklosti prizadela že vrsta hudih potresov. Najbolj smrtonosen je decembra 2003 opustošil mesto Bam, ko je tresenje tal ob ogromni materialni škodi zahtevalo kar 31.000 življenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.