Potres v Zagrebu: Slišalo se je kot huda eksplozija

Foto: EPA
Foto: EPA
Epicenter sinočnjega potresa, ki je hrvaško prestolnico stresel ob 20.41, je bil 5 kilometrov zahodno od mesta. Nekateri predeli mesta so ostali brez elektrike.
Oglej si celoten članek

Zagreb je sinoči stresel potres z magnitudo 2,9 po Richterju, čutili so ga na širšem območju Zagreba, poroča Hina.

Epicenter potresa je bil šest kilometrov vzhodno od zagrebškega predela mesta Ježdovac, in sicer na globini dveh kilometrov. Zaradi potresa je prišlo do izpada osmih transformatorskih postaj, zaradi česar so deli hrvaške prestolnice ostali brez elektrike.

Meščani so po poročanju hrvaških portalov sprva mislili, da gre za močno eksplozijo, saj se je slišal glasen pok.

"Precej se je treslo; mislili smo, da se bo vse podrlo. Sosedje so bili prepričani, da je nekje v mestu odjeknila eksplozija," je za portal 24sata povedal Zagrebčan.

Številni meščani so na spletnih omrežjih komentirali, da so bili prepričani, da je bila stopnja potresa višja. Potres jih je precej prestrašil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.