Potrjeno: na letalu je bil dim

Foto: EPA
Foto: EPA
Posnetki, ki so jih preiskovalci uspeli prenesti s črne skrinjice letala EgyptAir, potrjujejo, da se je na letalu nekaj minut pred strmoglavljenjem sprožil detektor dima.
Oglej si celoten članek

Iz avtomatskih elektronskih sporočil je razvidno, da so se, le nekaj minut preden je letalo izginilo z radarjev, sprožili detektorji dima v  stranišču in v predelu pod pilotsko kabino. Vsebino sporočil sedaj potrjujejo tudi podatki, ki so jih preiskovalci našli na eni od črnih skrinjic letala. 

Preiskovalci so dejali, da so na sprednjem delu ostankov letala opazili znake poškodb zaradi visoke temperature in saje. Črno skrinjico s podatki o dogajanju v pilotski kabini še vedno popravljajo v Parizu, v upanju, da bodo uspeli priti do podatkov.

Preberite tudi: 

Snemalnike zvoka in podatkov o letu so našli na globini približno 3000 metrov v Sredozemskem morju, kamor je letalo strmoglavilo 19. maja. Na letalu, ki je bilo na poti iz Pariza v Kairo, je bilo 66 ljudi. Vzrok nesreče še vedno ostaja neznan. 

 

 
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.