Poveličevanje Gadafija kaznovano z zaporom

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nacionalni tranzicijski svet je v Libiji ukinil prepoved ustanavljanja političnih strank na podlagi verske, regionalne, plemenske ali etnične pripadnosti ter prepovedal poveličevanje Gadafija in pripadnikov njegovega režima.
Oglej si celoten članek

Libijski vladajoči nacionalni tranzicijski svet (NTC) je ukinil prepoved ustanavljanja političnih strank na podlagi verske, regionalne, plemenske ali etnične pripadnosti. Sicer je bilo med dolgoletno diktaturo Moamerja Gadafija prepovedano ustanavljanje vsakršnih političnih organizacij.

NTC je Gadafijevo ureditev ukinil s spremembo zakonodaje januarja in omogočil rojstvo številnih strank, ki želijo sodelovati pri volitvah v ustavodajno skupščino, ki jih bo NTC predvidoma pripravil 19. junija.

Poleg tega je NTC prepovedal tudi poveličevanje Gadafija in pripadnikov njegovega režima. "Hvaljenje ali poveličevanje Moamerja Gadafija, njegovega režima, idej ali njegovih sinov ... je kaznivo z zaporno kaznijo," določa novi zakon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:39 2. Maj 2012.

    Izberite svobodno. Ali jaz, ali metek v celo.

  • 19:58 2. Maj 2012.

    E, to! To je demokracija. Lahko izbiraš ampak samo med tistim, kar ti ukažejo. :)))<br />Idioti zarukani zahodnjaški...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.