Požari doslej zahtevali najmanj 40 življenj

Foto: Profimedia požar Kalifornija Foto: Profimedia požar Kalifornija Foto: Profimedia požar Kalifornija Foto: Sonoma Sheriff požar Kalifornija Foto: Epa Požari v Californiji Foto: Epa Požari v Californiji Foto: Epa Požari v Californiji Foto: Epa Požari v Californiji
Približno 10.000 gasilcev poskuša zajeziti 16 požarov.
Oglej si celoten članek

Po uradnih podatkih naj bi se število smrtnih žrtev v požarih v ameriški zvezni državi Kalifornija povzpelo na 40. Guverner Kalifornije Jerry Brown je požare označil za eno največjih tragedij v zgodovini te ameriške zvezne države, kjer približno 10.000 gasilcev poskuša zajeziti preostalih 16 požarov, poroča britanski BBC.

Guverner Brown je skupaj z dvema ameriškima senatorjema obiskal nekatera prizadeta območja. Prav tako je razglasil izredno stanje za območja Sonoma, Mendocino, Lake in Napa. Prebivalcem je dejal, naj razmere vzamejo resno in upoštevajo napotke gasilcev, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Svet Tako katastrofalne so razmere trenutno

Požari so po uradnih podatkih uničili okrog 5700 hiš in drugih objektov, z domov pa je moralo skupno že 100.000 ljudi. Več sto jih še vedno pogrešajo. Najhujše prizadeta je vinorodna regija Sonoma, kjer so pristojne oblasti evakuirale približno 3000 ljudi, še navaja BBC.

Letošnja požarna sezona v Kaliforniji je sicer ena najhujših v njeni zgodovini, so sporočili gasilci.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.