Požar uničil starodavno tibetansko mesto

Foto: Reuters Požar uničil tibetansko mesto Dukezong Foto: Reuters Požar uničil tibetansko mesto Dukezong Foto: EPA Požar uničil tibetansko mesto Dukezong Foto: EPA Požar uničil tibetansko mesto Dukezong Foto: EPA Požar uničil tibetansko mesto Dukezong
V petek zvečer je zagorelo več kot 1300 let staro tibetansko mesto Dukezong na jugozahodu Kitajske.
Oglej si celoten članek

Požar, ki je sprožil evakuacijo več kot 2600 prebivalcev, je poskušalo ukrotiti okoli 2000 gasilcev, vojakov in prostovoljcev, ognjeni zublji pa so kljub temu uničili kar četrtino zgradb, večinoma lesenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gašenje požara, ki je divjal kar devet ur, je bilo zaradi suhega in vetrovnega vremena oteženo. Vzrok za požar sicer še ni znan.

Dukezong je eno najbolje ohranjenih mest v regiji in je bilo nekoč pomembna postojanka na t.i. svileni poti. Zaradi lesenih hiš in zgodovinskih ulic je še danes zelo priljubljeno med turisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.