Požar zajel predmestje Aten

Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU Požar v Grčiji Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU Požar v Grčiji Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU Požar v Grčiji Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU Požar v Grčiji Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU Požar v Grčiji
Dele Grčije so zajeli požari, zaradi česar so morali evakuirati prebivalce nekaj vasi. Požar pa je zajel tudi predmestje Aten, zaradi česar se je nad prestolnico dvignil velik oblak dima.
Oglej si celoten članek

Predmestje grške prestolnice je zajel gozdni požar, njegovo gašenje pa otežujejo sunki vetra, ki so dim zanesli tudi nad prestolnico. Pred požarom pa naj bi po poročanju grškega Ekathimerini pobegnilo nekaj ducat ljudi.

"Domovi niso v nevarnosti," je po poročanju STA sporočil tiskovni predstavnik gasilcev, ki še navaja, da zaenkrat pri gašenju požara sodeluje 120 gasilcev, 50 gasilskih vozil, štiri letala in dva helikopterja. Grški premier Aleksis Cipras pa je za dodatno pomoč že zaprosil tudi zračne sile drugih držav.

Grčija se je se je v preteklosti že soočala s požari v poletnih mesecih, eden izmed najbolj obsežnih se je zgodil leta 2007, ko je življenje izgubilo več oseb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.