Požari terjali smrtno žrtev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na italijanskem otoku Sicilija divja več požarov.
Oglej si celoten članek

Najhuje je na območju letoviškega mesta Cefalu, kjer so požari doslej terjali eno smrtno žrtev. Prav tako so ogrozili enega od tamkajšnjih hotelov, zato so morali gasilci v petek zvečer s čolni evakuirati okoli 700 turistov. Požari medtem divjajo tudi nedaleč od Palerma.ž

V požaru v mestu Cefalu je v petek zvečer umrla 42-letna ženska, ki je bila z očetom in bratom na poti, da bi iz gorečega hleva rešila konje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Požari sicer divjajo tudi nedaleč od Palerma. Pri gašenju pa poleg gasilcev sodelujejo tudi letala.

Italija se je to poletje spopadala s številnimi požari, ki so terjali več smrtnih žrtev in povzročili ogromno škodo. Več požarov je izbruhnilo tudi na Siciliji. Julija so tako zaradi požarov začasno zaprli letališči v Palermu in Catanii.

Grozljivi posnetki Strašljiv požar: Evakuirati so morali kar 30 tisoč gospodinjstev

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.