Pravica do poroke ni absolutna

Foto: Žurnal24 Papež Benedikt XVI. (Foto: Reuters)
Papež Benedikt XVI. je v skrbeh zaradi vse večjega števila razveljavljenih zakonov.
Oglej si celoten članek

Papež Benedikt XVI. je v letnem nagovoru vatikanskega razsodišča, ki odloča o razveljaviti porok, izrazil prepričanje, da nihče nima absolutne pravice do zakona.

"Nihče ne more trditi, da ima pravico do poroke," je dejal in poudaril, da cerkvena poroka od mladoporočencev zahteva iskreno namero za skupno življenje.

Hkrati je nekoliko okaral duhovnike, češ da bi morali bodoče zakonce bolje pripraviti na skupno življenje. Duhovniki bi morali po njegovih besedah narediti več, da bi zakoni trajali, čeprav priznava, da se vseh težav ne da predvideti.

Razsodišče je znova opozoril, da je zakon svet. Vatikan sicer skrbi predvsem vse večje število razveljavljenih zakonov v ZDA.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.