Precej hujših nevarnosti je kot terorizem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Da bi Donald Trump postal predsednik ZDA, je ena izmed deset najhujših nevarnosti za svetovno gospodarstvo, ocenjuje raziskovalni oddelek uglednega britanskega Economista Economist Intelligence Unit (EIU).
Oglej si celoten članek


Menijo pa, da ni zelo verjetno, da bi Trupm premagal Hillary Clinton, s katero se bo najverjetneje pomeril v predsedniški tekmi. 

To, da Trump postane predsednik ZDA, je večja grožnja kot odhod Velike Britanije iz EU ali oborožen spopad v Južnem kitajskem morju. 

Bolj nevarna kot predsednik Trump je veliko zmanjšanje kitajske gospodarske rasti in rusko posredovanje v Ukrajini in Siriji, ki bi lahko vodili v novo hladno vojno. 

EIU je nevarnosti ocenil na skali od ena do 25, Trump je dobil oceno 12, ki jo je dobila tudi rastoča nevarnost islamskega terorizma, ki bi lahko destablizirala svetovno gospodarstvo. 

Trump je bil izredno sovražno razpoložen do svobodne trgovine, tudi prostotrgovinskega sporazuma za Severno Ameriko (Nafta) ter je Kitajsko večkrat obtožil, da manipulira z valuto. 
Poleg vsega tega bi lahko ostra stališča do Mehike hitro pripeljala do trgovinske vojne, menijo v EUI.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:02 17. Marec 2016.

    In tvoji desni komunisti, kreten zabiti

  • 11:45 17. Marec 2016.

    spopad velesil v kitajskem morju 8, rus posredovanje v ukrajini in siriji 16? malo obrazložitve prosim. p.s. na kateri SKALI …

  • 11:23 17. Marec 2016.

    "Precej hujših nevarnosti je kot terorizem" Da, ena izmed najhujših dejavnosti je prav gotovo komunizem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.