Pred 45 leti Zemlja prvič v barvi

Foto: Nasa/Reuters
Foto: Nasa/Reuters
Pred 45 leti si je človeštvo lahko ogledalo barvni posnetek Zemlje iz orbite Lune. Med misijo Apollo 8 so jo posneli Nasini astronavti Frank Borman, James Lovell in William Anders.
Oglej si celoten članek

Legendarna fotografija prikazuje Zemljo, ki se dviguje nad površjem Lune. To je ena najbolj znanih fotografij, ki so jo kdajkoli posneli. Tudi več kot štiri desetletja po nastanku fotografije, detajli, kako je bila fotografija posneta, niso znani.

Nasa je ob obletnici predstavila videoposnetek simulacije nastanka fotografije znane kot Zemljin vzhod. Gre za simulacijo, ko je Anders prvič zagledal Zemljo. "O moj bog. Poglejte si ta prizor. Zemlja na obzorju" je na božični večer, 24. decembra leta 1968 vpil Andres.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.