Pred kongresom prikrival informacije

Foto: Žurnal24 Dick Cheney se na trditve, da je prikrival informacije o skrivnem programu, še n
Nekdanji ameriški podpredsednik Dick Cheney je Centralni obveščevalni agenciji (CIA) naročil naj pred kongresom prikrije informacije o skrivnem protiterorističnem programu.
Oglej si celoten članek

Direktor ameriške obveščevalne agencije Leon Panetta je za obstoj dokumenta, ki ga je CIA skrivala kar osem let, izvedel 23. junija, dan zatem pa je o njem obvestil kongres. Panetto je na mesto direktorja Cie imenoval Barack Obama, ki je ustavil delovanje programa takoj, ko so ga njegovi podrejeni o skrivnem protiterorističnem programu obvestili.

Panetta je dejal, da za zadevo stoji Dick Cheney, ki se na trditve še ni odzval. Cia naj bi program uvedla po terorističnih napadih 11. septembra leta 2001 in je bil pripravljen za uporabo. Dejstvo je, da program nikoli ni zaživel v praksi. Podrobnosti skrivnega programa še niso bile razkrite, vendar nekateri pravijo, da ni povezan s Ciinimi metodami zasliševanja. Dick Cheney je bil v času svojega mandata ves čas podpornik spornih zasliševalnih metod.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.