"Pred očmi moje 16-letne hčerke je sosed z nožem zabodel ženo"

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Sosed je po napadu pobegnil v gozd, ranjenca pa sta bila še pri zavesti.
Oglej si celoten članek

"Pred očmi moje 16-letne hčerke je sosed (36) na našem dvorišču z nožem zabodel ženo (27). Bežala je iz hiše skupaj z ranjenim moškim (21), nato pa se obrnila in stekla na naše dvorišče z zadnje strani, kjer je zagledala hčerko in mrzlično iskala telefon, da bi poklicala policijo," je za portal 24sata povedala soseda, na čigar dvorišču v Gospiću, v naselju Jasikovac, se je včeraj ob 17. uri zgodil napad 36-letnika na ženo (27) in mladeniča (21), ki ju je našel v hiši.

"Kmalu je s sprednje strani na dvorišče poskušal pobegniti tudi ranjenec, a je padel na tla, čez nekaj časa pa je za njim na dvorišče pritekel še sosed z ogromnim nožem v rokah. Ženska je medtem uspela poklicati policijo in se poskušala zakleniti v našo hišo, a je mož odprl vrata in jo napadel z nožem, medtem pa vpil, da jo bo ubil," je pojasnila soseda.

Kot je zatrdila, je moški nato ženo zvlekel ven in jo zabodel v trebuh.

Okrog 23. ure se je predal policiji

"Še zdaj se vidijo krvave sledi na dvorišču in kri na steni ob vhodu. Sosed je po napadu pobegnil v gozd, ranjenca pa sta bila še pri zavesti. Moški je ležal in govoril, da bo umrl, žensko pa je podpirala druga soseda. Groza! Še zdaj ne morem verjeti, da se je to res zgodilo, to vidiš samo v filmih. Hči je še vedno v šoku," je dodala sogovornica portala 24sata.

Napadalec se je okrog 23. ure odločil za predajo policiji, zoper njega vodijo kriminalistično preiskavo. 

Ni bilo prvič, da je napadel ženo

"To je bilo že drugič, da ju je našel skupaj v svoji hiši in verjetno mu je bilo dovolj. Človek se mi smili, ker je res dober in delaven človek. Imata dva otroka, ki se jima je popolnoma posvetil. Bil je prijatelj z napadenim mladeničem, ki je živel le nekaj hiš stran od njih. Tja se je preselil pred dvema letoma in od takrat sta prijatelja," je za 24sata povedal eden izmed sosedov.

Že pred petimi tedni je sicer družino obravnavala policija zaradi suma, da da je 36-letnik ženi grozil in jo zvezal. Pred šestimi dnevi so ga policisti privedli na zaslišanje k državnemu tožilcu, nato pa k preiskovalnemu sodniku, ki je moškega izpustil na prostost z ukrepom prepovedi približevanja na manj kot 50 metrov in ga odstranil iz družinske hiše.

Ženska je po napadu trenutno stabilna in okreva na oddelku za intenzivno nego. Prestala je štiriurno operacijo in je priključena na respirator. Njeno življenje je sicer še vedno ogroženo.

Napadeni moški po napadu prav tako okreva na oddelku za intenzivno nego in je na respiratorju.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.