Pred reševanjem podnebja spopadi na napetih pariških ulicah

Foto: EPA
Foto: EPA
Med podnebnimi aktivisti in policijo je prišlo pred začetkom morda odločilne podnebne konference v Parizu do spopadov, aretirali so okoli sto ljudi.
Oglej si celoten članek

Čeprav ali ravno zato, ker so shodi zaradi nedavnih terorističnih napadov prepovedani, varnost pa močno poostrena, so skupine protestnikov ignorirala policijska navodila in se zbrali v središču mesta na Trgu republike, kjer je prišlo do nasilja s policijo. Na policiste je letelo marsikaj, a po poročanju medijev ni bilo ranjenih na nobeni strani. So pa aretirali okoli 100 protestnikov. 

Francoski predsednik Francois Hollande je obsodil "škandalozno" ravnanje skrajnih levičarskih aktivistov, saj da njihovo ravnanje nima povezave z okoljevarstveniki. 

Foto: Žurnal24 Protesti Pred izgredi je danes namesto množičnega podnebnega shoda, ki so ga prepovedali, več tisoč ljudi sestavilo človeško verigo, ki se je vila od Trga republike, razbili pa so jo pred koncertno dvorano Bataclan, kjer je bilo 13. novembra v napadih džihadistov Islamske države ubitih največ ljudi.

Okoli dve uri po koncu te akcije so se na Trgu republike zbrali protikapitalistični aktivisti, ki so se spopadli s policijo, je poročal STA.

Shodi so sicer potekali po vsem svetu na okoli 2.000 različnih krajih. Skupno sporočilo sodelujočih je bil poziv voditeljem, ki se bodo sestali v Parizu, da bi dosegli dogovor o zmanjšanju človeškega vpliva na segrevanje okolja, ki napoveduje katastrofalne posledice za planet. Zgolj v Londonu se je zbralo 50.000 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:57 29. November 2015.

    Liberalni kapitalizem in okoljevarstvo sta še kako za isto pogajalsko mizo. Vidimo v Braziliji, kjer bodo morali verjetno vse tiste …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.