Pred sedežem NSA smrtna žrtev

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Policist NSA pred vhodom v oporišče Fort Meade pri Baltimorju streljal na vozilo, ki naj bi poskušalo podreti zapornico.
Oglej si celoten članek

Policist ameriške agencije za nacionalno varnost (NSA) je pred vhodom v oporišče Fort Meade pri Baltimorju v ameriški zvezni državi Maryland streljal na vozilo, v katerem sta bila dva moška, ki sta domnevno poskušala podreti zapornico pred vhodom v oporišče. Pri tem naj bi umrl eden od dvojice, drugi pa naj bi bil hudo ranjen.

Kot poročaj ameriški mediji, NSA incidenta uvodoma ni komentirala, preiskava o dogodku pa je v polnem teku.

Fort Meade gosti 11.000 vojaških in 29.000 civilnih uslužbencev. Poleg NSA so tam tudi agencije vseh rodov ameriške vojske, z njim pa upravlja kopenska vojska. V Fort Meadu je tudi super računalnik NSA, ki obdeluje komunikacijske podatke iz vsega sveta.

Tam je delal Snowden

NSA je postala svetovno znana zaradi razkritij njenega nekdanjega sodelavca Edwarda Snowdna, ki so pokazala, da ameriška vlada preko nje vohuni po vsem svetu.

V Fort Meadu so tudi sodili vojaku Bradleyju Manningu, ki je po obsodbi zaradi predaje tajnih dokumentov WikiLeaksu, spremenil ime v Chelseo Manning, trenutno pa je tudi v postopku spremembe spola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.