Pred tremi tedni so želeli ubiti papeža Frančiška

Foto: EPA
Foto: EPA
Skrajneži organizacije Džamaja Islamija, azijske podružnice Al Kajde, so želeli ubiti papeža Frančiška, ko je bil ta pred tremi tedni na obisku na Filipinih, piše italijanski časnih Corriere della Sera.
Oglej si celoten članek

Napad bi moral izvesti terorist z imenom Marvan, ki je bil zadolžen za izdelavo in aktiviranje bombe 18. januarja, ko je papež maševal v središču Manile. 

Policija je napad preprečila, terorista pa so pripadniki specialne enote teden dni kasneje ubili. Našli so ga v džungli na otoku Mindanao, kjer se je skrival od leta 2013. Za njim je bila razpisana nagrada pet milijonov ameriških dolarjev, še pišejo v Corriere della Sera.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.