Pred znanim klubom odjeknili streli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Do streljanja je prišlo pred znanim gej klubom. V skupnosti so prepričani, da je šlo za zločin iz sovraštva.
Oglej si celoten članek

Kot poroča BBC, so v sredo zvečer na ulici Zámocká v središču Bratislave odjeknili streli. Streljanje se je zgodilo pred znanim LGBT+ klubom Tepláreň, kjer je, sodeč po pričevanju očividcev, morilec čakal nekaj ur. Dve osebi sta v streljanju umrli, ena oseba pa je bila poškodovana.

Foto: Profimedia Streljanje na slovaškem

Policija je sporočila, da so v četrtek zjutraj našli strelca mrtvega. Kaj je bil motiv za napad, za zdaj še ni jasno. Vendar so lokalni mediji poročali, da naj bi bil napadalec sin bivšega kandidata skrajno desne politične stranke. Prav tako naj bi bile njegove objave na družbenih omrežjih sovražno nastrojene proti skupnosti LGBT+ in Judom.

Očitni zločin iz sovraštva je sprožil ponovne pozive h končanju homofobije na Slovaškem. Na Slovaškem istospolne poroke še vedno niso dovoljene.

srhljivo Medicinska sestra na takšen način ubijala dojenčke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:50 14. Oktober 2022.

    Nasilni neonacisti na »Pohodu za življenje« Slovenija Obupana dežela . https://vezjak.com/2022/10/12/nasilni-neonacisti-na-pohodu-za-zivljenje/

  • 19:00 13. Oktober 2022.

    upam da je soroš-juniorja zadel

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.