Preden jo je ubil, je milijonar sestavil spisek

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na britanskem otoku odmeva umor 25-letne prostitutke, ki jo je umoril 54-letni milijonar Peter Morgan. Tri leta ji je plačeval, da je imela razmerje le z njim. Pred umorom si je sestavil spisek stvari, ki jih je za zločin potreboval.
Oglej si celoten članek

54-letni milijonar Peter Morgan je 25-letni prostitutki mesečno plačeval okrog 11.700 evrov, da je bila na voljo le njemu. Plačal ji je tudi plastično operacijo in zanjo najel stanovanje, v katerem je namestil prisluškovalne naprave.

Ko je pregledoval posnetke, je zasledil, da je 25-letnica svojemu novemu partnerju dejala, da namerava Morgana zapustiti in ga izsiljevati, so včeraj sporočili s sodišča v Veliki Britaniji.

Morgan je nato na svojem telefonu sestavil nakupovalni seznam s potrebščinami, ki jih potrebuje za umor. Med drugim so bili na seznamu vrv, plastično pregrinjalo, rokavice, lepilni trak, kartica sim in krpa. "To so predmeti, ki jih je našla policija ter so bili uporabljeni v umoru, prikritju umora in prevozu trupla," je povedal tožilec William Hughes.

Morgan je obtožen, da je zadavil svojo plačano spremljevalko, nato pa zavil njeno truplo v plastično pregrinjalo in ga odvrgel v bližini doma, kjer je živela njegova odtujena žena z otrokoma. Morgan je kasneje priznal umor, ob tem pa je še dejal, da jo je ljubil. Policiji je med drugim povedal, da ima aspergerjev sindrom in da se je umor zgodil, ker je izgubil nadzor nad seboj, ko je slišal zvočni posnetek.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:10 1. December 2016.

    Sam svoj majstr..

  • 15:43 30. November 2016.

    mu je bilo slučajno ime.....Dexter Morgan ?!? hehe :)

  • 13:18 30. November 2016.

    Na kateri raziskovalni ustanovi pa si zaposlen?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.