"Preganjali ga bomo in ubili"

Foto: EPA
Foto: EPA
V Washingtonu so se odzvali na imenovanje Zavahirija na čelo teroristične organizacije Al Kaida. Z njim so pripravljeni storiti enako kot z Bin Ladnom.
Oglej si celoten članek

Poveljnik združenega poveljstva ameriške vojske admiral Mike Mullen je dejal, da imenovanje Ajmana al Zavahirija ni bilo presenečenje, in dodal, da Al Kaida še vedno predstavlja grožnjo. "On in njegova organizacija nas še vedno ogrožata in tako kot smo iskali in ubili bin Ladna, bomo zagotovo storili tudi z al Zavahirijem," je novinarjem zagotovil Mullen.

Ameriški obrambni minister Robert Gates sicer meni, da Zavahiriju manjka karizme in operativnih izkušenj Osame bin Ladna. Njegovo imenovanje pa je kljub temu opozorilo, da teroristična skupina še vedno obstaja in da jo je treba preganjati.

Začasnega vodjo zamenjal Zavahiri

Po smrti Osame bin Ladna je začasno vodenje mreže prevzel Egipčan Saif al Adel. Včeraj pa je Al Kaida sporočila, da je njen novi vodja postal Ajman al Zavahiri. Ob tem so dali jasno vedeti, da bodo z vso odločnostjo nadaljevali džihad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.