Prehitremu vozniku bodo prodali avto

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Švicarska policija je zaplenila avtomobil Nemca, ki je prejšnji teden na avtocesti vozil s hitrostjo 215 kilometrov na uro. Avto bodo prodali.
Oglej si celoten članek

Švicarski zakoni kar se tiče prehitrih voznikov res ne poznajo milosti. V kantonu Aargau so policisti Mercedesu, ki ga je vozil 59-letni nemški državljan, izmerili hitrost 215 km/h. Voznika so pridržali na zaslišanju in čeprav so ga kmalu izpustili, mu niso predali ključev avtomobila, piše Spiegel. Avto bodo namreč na dražbi prodali, z denarjem pa napolnili državni proračun.

V tolažbo so ga seznanili s členom zakona, ki govori, da mora pred opravljeno dražbo sodišče v odkup vozilo najprej ponuditi lastniku.

Po švicarskim avtocestah je dovoljena vožnja s hitrostjo 120 kilometrov na uro. Dopušča se dodatnih 7 kilometrov, nikakor pa ne več deset, kot je bilo to v Nemčevem primeru. Avtomobile zasežejo tistim voznikom, ki hitrost prekoračijo za 80 kilometrov na uro, sodišče pa mu lahko naloži tudi zaporno kazen od enega do štirih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:59 8. Avgust 2014.

    Ja če je pa tko , pol pa hiter tak zakon k nam , da ostanejo Fužinari brez avtov !

  • 22:18 7. Avgust 2014.

    vsem divjakom in pijancem pobrat vozila in na dražbi prodat tako bo red na cestah pa ni važno kdo je

  • 19:18 7. Avgust 2014.

    Še daleč ne! Pri nas je Mercedesa Jankovičev sin dobi nazaj, Nemec ga pa verjetno ne bo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.