"Prej ali slej bi koga ubil"

Foto: EPA
Foto: EPA
Starša Reeve Steenkamp, ki jo je paraolimpijec Oscar Pistorius ustrelil februarja lani, sta prepričana, da je njuna hči imela veliko smole, ker ga je spoznala.
Oglej si celoten članek

Barry in June Steenkamp sta zadnjih sedem mesecev ves čas spremljala sodni proces proti južnoafriškemu atletu Oscarju Pistoriusu, ki je bil pred kratkim obsojen na petletno zaporno kazen, ker je ustrelil njuno hčerko Reevo Steenkamp. Kljub izrečeni kazni petih let, bi Pistorius lahko že po desetih mesecih zapustil zapor in preostanek kazni odsedel v hišnem zaporu. 

Steenkampova sta prepričana, da na tak način pravici ne bo zadoščeno. June Steenkamp je povedala, da ne verjame Pistoriusovi zgodbi. "Reeva je imela smolo, da ga je srečala, ker prej ali slej bi nekoga ubil. Prepričana sem v to," je dejala v pogovoru za The Times Magazine. "S kaznijo nisem zadovoljna. Mislim, da ni pravična do Reeve."

Starša kar naprej razmišljata o tem, kako prestrašena in sama je bila Reeva v stranišču, ko je prosila za življenje ali kričala od bolečine, ko je bila zadeta. "Oba naju preganja enaka nočna mora. Pogled na Reevo, ki trpi. Njena groza in nemoč. Njeni kriki na pomoč, ki so odzvanjali v tiho noč," je dejala June. 

Steenkampova dvomi tudi v Pistoriusove besede, da sta z Reevo načrtovala skupno življenje. "Zaupala mi je, da še ni imela spolnih odnosov z njim. Delila sta si posteljo, a je bila preveč prestrašena za naslednji korak v njunem razmerju … Z Oscarjem ne bi želela spati, če ne bi bila prepričana," je dejala June. "Mislim, da se je njuno razmerje bližalo koncu. Globoko v srcu je vedela, da nobeden od njiju ni srečen." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.